Start
Best Of
10 mooiste plaatsen in Nieuw-Zeeland (1)

NZ Fern

10 mooiste plaatsen in Nieuw-Zeeland (1)

Nieuw-Zeeland is een land van uitgestrekte stranden, hoge bergtoppen, enorm groene bossen, rollende heuvellandschappen, bijzonder veel unieke vogels en vreemde vulkanische activiteit. Nu onze trip door Nieuw-Zeeland er op zit, kunnen we daarvan onze favoriete plekken op een rij zetten. Dit zijn 10 van de plaatsen die er voor ons boven uit staken tijdens de 5 weken durende trip door het land.

10. Fletcher Bay, tip van de Coromandel Peninsula

De Coromandel Peninsula is een geliefde vakantiebestemming voor Nieuw-Zeelandse locals. Aan de westelijke kant brengt een kronkelende kustweg, geflankeerd door de roodbloeiende Pohutukawa-bomen, je naar het stadje Coromandel. Van daaruit loopt de weg nog een veertigtal kilometer verder naar het topje van het schiereiland, de laatste helft ervan onverhard. Je rijdt heuvels op en af met adembenemende zichten op de kustlijn. Op de top van het schiereiland ligt Fletcher Bay, waar je kan kamperen vlak aan een bijzonder mooi strand. Zonsondergang in zee inbegrepen. Fletcher Bay is ook de start van de Coromandel Coastal Walk voor meer mooie zichten en verlaten baaien. Fletcher Bay was de eerste plek na onze aankomst in Nieuw-Zeeland waarvan we echt onder de indruk waren.
Lees ons reisverslag over de Coromandel Peninsula

9. De enorm groene en mossige bossen en varens

Komende van Australië, waar groen zeldzaam is en vervangen door meer dorre kleuren zoals het appelblauwzeegroen van de vele eucalyptusbomen, was de aanblik van een Nieuw-Zeelands bos (het maakt niet uit waar) vooral enorm rijk en groen. Als je in Nieuw-Zeeland verloren loopt, zal je zeker niet omkomen van dorst; overal is water aanwezig. Dat zorgt voor bossen waar het groen haast van af spat. Bossen die het jaar rond groen zijn en die door de vele mossen ook van top tot teen in een groen tapijt zijn bedekt. De indrukwekkendste bomen zijn de enkele nog overblijvende Kauri trees in Northland. De varen, het symbool van Nieuw-Zeeland, is overal aanwezig.

8. Champagne Pool in Wai-O-Tapu Thermal Valley

Rond Rotorua liggen verschillende valleien waar het water aan 60° of meer uit de grond opborrelt en waar mineralen zorgen voor vreemd gekleurde afzettingen en meren. Champagne Pool in de Wai-O-Tapu vallei is er zo één. Het felgroene meer is een twintigtal meter in doorsnede, meerdere malen zo diep en valt vooral op door z’n rode wanden. Het kleur van het ijzer dat zich heeft afgezet is opvallend fel en de waterdamp die boven het meer hangt en continu heen en weer wordt gewiegd door de wind is een mooi zicht.
Lees ons reisverslag over Wai-O-Tapu Thermal Valley

7. Tientallen dolfijnen die plots naast je opduiken

We waren al een klein uur over veel te hoge golven aan het varen tot we plots werden vergezeld door een honderdtal Dusky Dolphins. Een hele groep besloot de boot te volgen dus maakten we ons zo snel mogelijk klaar om het water in te duiken. Eenmaal onder was het zaak volop lawaai te maken om de aandacht en interesse van de dolfijnen te trekken. Zo komen ze tot vlak voor je neus voorbij schieten en met wat geluk lukt het om ze rond jou te laten cirkelen. Wij gingen zwemmen met dolfijnen vanuit Kaikoura, dat omwille van z’n diepe zee-canyons voor de kust een gigantisch aantal dolfijnen huist.
Lees ons reisverslag over zwemmen met dolfijnen

6. Aoraki/Mount Cook

Als – als (!) – er geen wolken zijn, is het meteen duidelijk wat de hoogste berg is van Nieuw-Zeeland. Bijna 4000 meter hoog, torent Aoraki/Mount Cook boven zijn buren uit. De kans is echter groot dat de spitse top verstopt zit in een dikke laag wolken, waardoor wij geen idee hadden dat we zo goed als aan zijn voet aan het kamperen waren. Na de opklaringen was hij daar echter, een berg zoals een kind een berg zou teken: een spitse driehoek, met het topje mooi besneeuwd. Slechts 1 dorp in de buurt, geen skiliften die het gebied ontsieren, veel te steile wanden voor pistes, verschillende gletsjers en de wetenschap dat er achter die berg nog een hele alpenketen schuil gaat die volledig ongerept is, maken van deze plek en omgeving schitterend hooggebergte.
Lees ons reisverslag over Aoraki/Mount Cook

Lees verder voor 5 tot 1.

Foto's

Voeg hier een foto toe door je Flickr-foto te taggen met "noworries_10-mooiste-plaatsen-in-nieuw-zeeland-1-2"

Reacties